• 11. Lumotut

    Luojan luomat Lumottuna


Moni tuttu puulaji esittäytyy osastolla hieman poikkeavassa muodossaan, sillä mallipuutarhalta löytyy niin muhkura- ja sulkaharmaaleppä kuin liuskalehtinen visakoivukin Taimityllilä Oy:n valikoimista samoin kuin monia maanpeitteeksi soveltuvia pensaita ja pensasmustikoita. Osastoa kattavat eri väreissä säihkyvät liuskekivet ovat kotimaista tuotantoa Liuskemestarit Oy:n valikoimista.


Mukana olevat yritykset

Tunnelmavalo Lumo Oy tuo maahan ruostutetusta teräksestä valmistettuja isoja lyhtyjä, puutarhan koristeita sekä erilaisia sisustustuotteita. Yrityksen päätuotteita ovat isot valaisinlyhdyt, joissa yhdistyvät sähkövalo sekä kynttilöiden elävä valo. Suuret lyhdyt sopivat mainiosti pihaistutusten keskelle, portinpylväiksi, laiturin nokan valolähteeksi tai terassille tunnelman luojaksi. Valaisimien korkeudet vaihtelevat 130 – 160 cm välillä.

Asiakas voi myös halutessaan teettää lyhtyjä omalla kuviolla. Monet yrityksen tuotteista, kuten isot ruukut ja lyhdyt toimivat myös tunnelmantekijöinä erilaisissa tapahtumissa kuten teemajuhlissa, asiakastilaisuuksissa, näyttelyissä, festivaaleilla tai julkisten tilojen sisustustuotteena. Mikkelipuistossa Tunnelmavalo Lumo Oy:n tuotteita on nähtävillä Mallipuutarhaosastolla nro. 11 sekä Puutarhamyymälän valikoimissa.

Taimityllilä on perustettu vuonna 2005 jatkamaan Mäntyharjussa pitkään toimineen Tyllilän taimitarhan tuotantoa. Taimivalikoimaan kuuluvat mm. erikoismuotoiset lehti- ja koristehavupuut sekä marjapensaat ja hedelmäpuut niin viherrakentamiseen, viljelyyn kuin kotipuutarhaan. Taimityllilä tuottaa taimet mikrolisäysmenetelmällä tarkasti valituista emokasveista. Erikoispuille mikrolisäys mahdollistaa emopuun kauniin muodon ja muita haluttuja ominaisuuksia, kuten esimerkiksi visakoivun varman visautumisen. Taimityllilä tuottaa vuosittain lähes miljoona Suomen oloihin sopivaa taimea.

Liuskemestarit Oy on kivialan perheyritys Orivedeltä. Liuskemestarit Oy:n louhimo ja sahaamo on jo kahden vuosikymmenen ajan toimittanut liuskekiveä eri käyttökohteisiin niin sisätiloihin kuin ulkokäyttöön. Liuskemestarit Oy:llä on Oriveden keskustassa kivimyymälä, joka toimii myös esittelytilana. Myymälässä on tarjolla laaja valikoima luonnonkivituotteita. Itse louhitun liuskeen lisäksi myynnissä on myös muiden yritysten luonnonkiviä, erityisesti piha- ja puutarhakiviä. Kivituotteet Liuskemestarit toimittavat tarvittaessa myös paikalleen asennettuina koko Suomessa.